helge-blogging

Heisann! En ny skoleuke er over og jeg har startet helgen med en fantastik kjekk fredag. Først var jeg sammen med hele volleyballteamet hos Kelli på Volleyballfest! Vi spiste pizza og hadde de utrolig gøy i svømmebassenget. Det er kjekt at jeg har fått meg egne venner slik at jeg kan utforske, og få andre erfaringer på egenhand uten vertsfamilien min og. Senere når jeg kom hjem var det 45 unger som sprang rundt som ville aper i hagen. Brenna feiret nemmelig ti-års dagen sin med alle i fra klassen hennes, pluss pluss. Var utrolig kjekt! Ungene var så fasinert over at jeg var hennes nye søster, haha! I går var jeg på min første americanske fotballkamp. Var bare en treningskamp, men var utrolig kult uansett. Livet er bra, og jeg koser meg! 

 

Image and video hosting by TinyPic


24.08.2013
 Image and video hosting by TinyPic


San Diego

Denne helgen var vi på seiltur i San Diego sammen med familien på Verts faren min sin side. Det var utrolig kult! Vi leide en 54fot lang seilbåt med en kaptein som seilte med fire soverom, to bad, kjøkken, stove og god plass på dekk. Vi seilte rundt langs kysten i San Diego på lørdag, så la vi til kai og overnattet i båten til søndag. Var perfekt vær å seile i, en del vind og masse sol! På søndagen var vi og kikket på USS Midway air craft carrier som faren til verts faren min jobbet på mens Vietnamkrigen på gikk. Kjekk helg!Lykke til alle som startet skolen idag ♥Image and video hosting by TinyPic


High school

Første uke på High School er gjennomført, and I'm still alive. Endelig har jeg bjunt å fått rutiner og gjett hva.. JEG KOM MED PÅ VOLLEYBALL LAGET! Så sinnsykt kjekt, var akkurat det jeg ønsket! 

Ellers så er det ganske anderledes å gå på High School enn vidergående i Norge. Her er det slik at man skifter klasserom, lærer og medelever for hvert fag man har. Så jeg går på en måte i seks ulike klasser, alle i forskjellige klasserom om med forskjellige lærere, noe som er utfordrene men og noe som gjør at dagene går veldig fort. Studentene og lærerene er veldig hygelige og hjelpsomme, men det er så sinnsykt mange av dem at det er litt tetak å bli skikkelig kjent med folk. I klasserommet må man være rolig, og mellom fagene så har man ikke god tid til og stoppe opp og snakke med folk. Så viss man vil bli mer kjent enn å bare si "hei, hvordan har du det" med noen, så må man bare hoppe i det å gå bort og snakke med dem man får øyenkontakt med i Lunsjen. De to første dagene hang jeg bare med Brittany og hennes venner i lunsjen, men i dag tok jeg utfordringen og gikk bort til to random gjenger, noe som jeg ikke angrer på. Det var utrolig hyggelig. Bilde nedenfor er av en av gjengen jeg tok kontakt med. haha, verts søstenen min kom løpende og ville være med på bilde. 

Må bare fortelle hvor heldig jeg var i går mens jeg satt og ventet på verts faren min etter volleyball treningen. Jeg satt ute i skyggen utenfor gymbygget på siden av en jente som jeg ikke hadde møtt før, så jeg tenkte hvorfor ikke. Jeg bjunnte å snakke med henne. Hun var skikkelig hyggelig! Etter hvert fant ut at hun kunne snakke flytende spansk, så jeg spurte om litt hjelp til leksene, og det endte opp med at hun gjorde hele spansk leksa mi. Hærlig!

Nå er det helg, og den skal nytes! Skal forresten på seiltur med familien på verts faren min sin side i helga. Blir kos! 

GOD HELG 


Image and video hosting by TinyPic


skole uniform
Image and video hosting by TinyPic


lake powell

Hallaisen godtfolk! Nå er det lengesiden jeg har gitt dere en oppdatering. Den siste uken, altså fra sist søndag til den søndagen som var, var vi på en stor husbåt i Lake Powell som er i staten Utha. Vi startet å kjøre opp over mot Utha tidlig søndags moring. Første stopp på turen var Las Vegas, var utrolig stilig å se alle kasinoene som er over alt der. Vi kjørte videre gjennom Arizona og inn i staten Utha. Vi stoppet på og overnattet på et fint hotell og dagen etter på gikk vi en lang tur i "the narrows" i nasjonal parken Zion. Kjempe kult! Så kjørte vi videre til Lake Powell hvor vi møtte David og "uncle David" de som eier husbåten. "Uncle David" er faren til David og er en av de råeste jeg har møtt noen gang. Han følte seg for ung til å bli kalla "Granpa David", haha! Dagene på Lake'en var fylt med MASSE vannskuter kjøring, wakeboarding, wakesurfing, spilling, bading, spising, soling, og ikke minst soving ute under åpen himmel og  beundre stjernehimmelen og stjerneskudd. NYDELIG! Dette var en fantastisk kjekk tur, sammen med ubeskrivelig kjekke folk! 
Image and video hosting by TinyPic


noen spørsmål og svar

Hvordan er familien? 

Jeg storkoser meg sammen med familien. Jeg kan begynne med verts-faren min Brent, han er veldig livlig og pratsom kar som elsker å finne på ting. Han legger hele veien nye planer for aktiviteter og ting som vi skal gjøre. Han elsker å dra oss med på turer, wakeboarding, surfing og andre forskjellige plasser hvor det skjer kjekke ting. Han har egent firma innenfor brannindustrien, så han er på en måte alltid på jobb, men kan styre litt selv når han skal sette seg ned å jobbe. Verts-moren min Lisa er en fantastisk dame som er kjempe god å snakke med. Hun minner med faktisk om Haley i One tree hill. Omsorgsfull og veldig flink med mennesker. Hun er veldig sporty og elsker å trene. Liker å ta oss med på shopping og sosiale steder som vi kan henge og bli kjent med andre folk. Hun er utrolig imøtekommende og inkluderende, og hun gir hele veien masse klemmer og spør hvordan jeg har det. Hun er lærer. Eldste verts-søster, Brittany, er den andre moren i huset. hehe! Hun er kjempe morsom og livlig. Liker å gjøre YOLO ting slik som meg. Vi finner på masse moro sammen. Begynner å bli ganske godt kjent nå. Jeg hadde ikke taklet så bra å dele hele livet mitt med en randome utvekslingstudent. Jeg sover på rommet hennes, vi deler bad, familien, venner.. Nesten alt. Så hun er kjempe flink til å takle det. Bowen, min verts-bror, er veldig kul! Han liker å knuffe og sloss slik som meg, så det er perfekt match. haha! Noen kvelder har vi BRO-time hvor vi sitter oppe i tv-stoven og chiller. Ser tv, snakker, finner kul musikk... Det er moro! Så har jeg to verts-lillesøstre som liker å være veldig sosiale med vennene sine. De er 12 og 9 år, men de er ikke plagsomme og grinete forde. Ganske modne for alderen og kjekke å snille. 

 

Hvordan er amerikanere generelt? 

Alle amerikanere er sjukt utadvente og lette å snakke med. De er veldig sosiale og interesserte i å bli kjent med nye folk, både voksne og unger. Er faktisk ikke så stort skille her mellom voksne og barn. Når vi har besøk av familier og voksne folk, sitter liksom ikke ungene og bare hører etter og ler av det de voksne sier. De er like stor del av samtalene og alle er med alle, store og små. I tillegg blander de mye venner og familie, så i familieselskap så er det ikke bare familie som er der men venner også. F.eks når Brittany fylte året så var det masse familie, men og venner av tanten og onkelen som verts-familien aldri hadde møtt før. Det er kult!  

 

Har du forandret deg? 

Føler jeg har blitt mye mer utadvent og trygg på meg selv. Og selvfølgelig mye flinkere i engelsk! 

 

Er ting som forventet? 

Både og. Det er ganske rart hvor chill det er å være her, mye mer chill enn forventet. Jeg tenker ikke over at jeg er i en "fremmed" familie som jeg bare har kjent i 4 uker. Føler meg ganske hjemme, og som et familiemedlem. Når vi møter nye folk som de ikke kjenner så introduserer de meg som en søster eller datter, koselig! Alt super awesome! Det jeg ble spesielt positivt overrasket over er hvor hyggelige alle folkene er. Ingen som oppfører seg som om de er betre en andre osv.. (ikke som jeg har møtt enda)! Blir vel gjerne noe annet når jeg begynner på High school... Time will show!

 

Har du hjemmelengsel? 

Nei, jeg har ikke hatt hjemmelengsel enda. Savner selvfølelig venner og familie, men de går fint! Har skypet og chattet med mange av dem. Vet heldigvis at de ikke forsvinner i løpet av dette året.

 

Hvordan var flyturen over? 

Reisen over gikk veldig fint! Jeg reiste over helt alene og det jeg var mest nervøs over var det å finne fram til rett gate osv.. men de gjekk kjempe fint! Var litt mer stress med alle kontrollene en jeg forventet, men det gikk og fint. Man må bare ha kontroll på papirer og pass, og vite hvorfor man skal reise over til USA (de spør nesten alltid ett spørsmål eller to om hvorfor i kontrollen), så går det fint!  

 

Har du fått masse venner? 

Nja, jeg har fått masse nye venner. Flesteparten av dem bor der vi var på ferie i to uke, så jeg kommer ikke til å henge så mye med dem.. men har og fått noen venner gjennom Brittany som er i fra området der jeg bor. Det er veldig spennende og kjekt! Blir kjekt å begynne på High school å få masse nye egne venner og. Vet liksom ikke helt hva Brittany tenker viss jeg henger med vennene hennes alene uten henne. Hun sier det går helt fint og at hun ikke tenker over det, men vil prøve å finne meg mest egne venner slik at de ikke blir dårlig stemning. Jeg hadde ikke likt så godt å delt bestevennene mine med hvem som helst på en måte. 


Glede du deg til skolen?

Det skal bli kjekt å oppleve noe nytt og spennende som High school. Gleder meg mest til å få nye venner, og begynne med sport. Jeg skal prøve å komme inn på Volleyball laget. Skal og bli godt å få litt rutiner. Gruere meg litt til å skrive ting for hånd. De bruker jo ikke skolepcer slik som oss i Norge. 

 

Hvordan er hverdagen din?

 

Jeg har vel gjerne ikke hatt skikkelig hverdag enda, bare ferie-hverdag. Men slik som hverdagen er nå så er det fullt kjør hele dagen. Stå opp tidlig for å f.eks gå på shopping, wakeboarde, surfe, gå til stranda, besøke folk.. Så kommer vi hjem i 5-6 tiden og kanskje vi lager noe middag greier, ellers så bare spiser vi hva vi vill. Så er det kanskje kino eller at vi får besøk om kvelden, eller at vi bare chiller med tv og data.. Kommer litt an på. Men så har man søndagen som er kirkedag. Da står vi opp i 10-11 tiden og stikker til kirka. Der er vi først sammen med masse andre folk på en slags vanlig gudstjeneste. Men de har ikke prest, det er  fire-fem stykker som snakker, ca. 10min hver. Så er det nattverd, og så går vi i forskjellige grupper. Først i en gruppe sammen med de som er like gamle som deg. Jenter og gutter blandet, så går vi i grupper med det samme kjønn. Altså sammen med jenter mellom 12-19 år. Kirkefolka er UTROLIG snille og kjekke! Når vi kommer hjem ifra kirka i 2-3 tiden har vi lunsj, som regel er Tortilla kips med guacamole. Mmm. 

 

Hvordan er det å bo med mormoner? 

Jeg synes at det er kjempe interessant og kjekt! Selv så er jeg en kristen jente, så det er litt forvirrende at de er mormoner. De har en ekstra bok utenom bibelen, den mormonske bok els. Men det er nesten det samme som kristendommen, kanskje de er litt mer åpne om troa og de ber alltid høyt før maten og før vi legger oss. Jeg syns det er kjekt! 

 

 Image and video hosting by TinyPicStine, 17 år. Utvekslingstudent i California 2013-2014.

Kategorier

 • Blogg


 • Arkiv

 • Januar 2014
 • Desember 2013
 • November 2013
 • Oktober 2013
 • September 2013
 • August 2013
 • Juli 2013
 • Juni 2013  hits